Besokare

onsdag 31 december 2008

Teneriffa

Långt inlägg men jag tvingar ingen att läsa. Det här är ungefär vad som händer på resan iallafall:

Söndag:
Det var bara att hoppa upp ur sängen vid halv5 tiden på morgonen, klä på sig och gå ut i kylan. En taxi som inte var den som vi hade bokat försökte ta oss men vi var mesiga och ville vänta på den taxin vi hade bokat så dom inte skulle ringa in till Henkes syster (vars telefon vi lånade och gav ut numret till när vi bokade taxin) och väcka henne och hennes man. Vår taxi kom iallafall och vi for iväg till Malmö airport som de så fint heter. Där gick allt smärtfritt, dock kom vi på planet senare än planerat. Flygresan gick bra, jag fick fönsterplats och till och från var det molnfritt så det var ganska kul att kolla ut (ända tills vi började åka över Atlanten dvs och jag fick lite ångest för att störta).
Hursom, vid 12-tiden lokal tid landade vi på Teneriffa. Solen sken, vårt bagage hade inte försvunnit på vägen och alla var glada. Vi fick hoppa på en transferbuss som tog oss från den södra sidan av ön till den norra där vårat hotell låg. Där checkade vi in och jag däckade på sängen eftersom jag inte sovit så mycket på planet, till skillnad från Henke.
När jag fått sova så gick vi ut på upptäcktsfärd och det slutade med att vi åt tidig middag på en restaurang nära havet (havsvattenpoolerna var dock ivägen). Maten var god och jag drack sangria till så jag var lycklig. Hah. Efter det gick vi och köpte dricka och mat att ha på hotellet och jag fick efter flera månaders längtan mina älskade Schoko Bons! Det var en glad överraskning att dom såldes där.
Under kvällen sen tog vi det bara lugnt eftersom vi var sega efter att ha rest runt större delen av helgen och vi somnade nog skapligt tidigt också skulle jag tro.

Måndag:
Gick upp, åt en god frukost. Dock strulade det sig då servitören ville ha betalt eftersom vi enligt hans papper inte hade förbeställt frukost vilket vi hade enligt våra papper. Det löste sig iallafall till slut så det var tur de.
Efter frukost så gick vi på rundvandring i Puerto de la Cruz med en guide från fritidsresor. Staden var fin och vi avslutade vandringen med sangria vilket inte är helt fel. Haha.
Resten av dagen tog Henke och jag det lugnt. Promenerade runt för oss själva och lagade mat inne på hotellrummet. Bara njöt av att vara borta helt enkelt.

Tisdag:
Vi gick upp, åt frukost och sen gick jag upp på hotelltaket och solade en stund. Att det var dagen innan julafton kändes helt galet. Vid 12-tiden någon gång så gick vi ner till havsvattenspoolerna och låg där och solade. Badade också lite, tyvärr var vattnet rätt kallt. Visserligen hade jag nog kunnat bada mer om jag bara fått vänja kroppen men Henke var för mesig. Hah. Så vi solade lite mer, sen gick vi och käkade lunch. Jävligt god pizza.
På kvällen åt vi lite improviserad mat på hotellet, tortellini med gräddfil(!) och mojosås. Mojosåsen är en kanarisk specialitet om jag förstod det rätt. Dock blev det ingen höjdarmiddag pga gräddfilen som gjorde matenrätt sur, eller vad man ska säga. Ätbart var det dock.
Efter middagen gick vi ut och njöt av kvällsvärmen tills en inkastare fick tag på oss. Då hamnade vi på en italiensk restaurang där vi satt och drack mojitos. Ny favorit där. Haha. Satt väl där i ett par timmar och sen gick vi hemåt för att sova.

Onsdag:
JULAFTON!
Vi gick upp och åt frukost och sen gick vi och solade på taket. Kändes helt galet att det var julafton och att man spenderade den i badkläder. Hah.
Vid 1-tiden så gick vi till en restaurang som hade svenskt julbord och åt där. Var gott med lite julmat också. Henke fick sin efterlängtade janssons frestelse som han tjatat om sen sommaren också.
Resten av dagen tog vi det lugnt, var så jävla mätta efter julbordet. På kvällen gick vi till samma restaurang som vi var på tisdagen och åt lite tapas. Henke åt bläckfisken och den andra fisken som fanns och jag var mesig och åt räkor och ost. Hah. Var en lugn kväll iallafall.



Torsdag:
Vi gick upp rätt tidigt och åt frukost. Vid 10-tiden kom en buss och hämtade oss sen så for vi iväg för att åka upp på Teide. Vägen upp var jävligt läskig då vägen var smal och krokig och så gick det snabbt. Att det bitvis bara var stup rakt ner hjälpte ju inte. När vi väl var uppe så kände man att resan verkligen var värd det. Det var enormt häftigt allting och ett plus var ju att det snöat dagen innan så det var snö på toppen. Där uppe var ju visserligen inte vi men ändå. 2400 meters höjd är inte illa det heller. Haha.
På vägen ner så stannade vi till vid en bodega där det var vinprovning och det bjöds också på lite tapas. Henke drack läsk och blev raggad på av en äldre polska. Inte illa.
Sen på kvällen gick vi runt lite i Puerto. Åt glass och kollade på alla människor som firade jul. Jag vet inte om invånarna där firade på julafton eller juldagen men livat var det.



Fredag:
Vi gick upp, åt frukost och gjorde oss i ordning för att fara iväg till Loro Parque. Där var det varmt och soligt och vi gick runt och tittade på delfiner, späckhuggare, hajar och mycket mer. Vi var på två shower, det var med späckhuggarna och delfinerna. När vi såg på späckhuggarna blev vi också blöta då deras plask inte är särskilt små. Alla småbarn började typ gråta. Hah. Det var också en jävla massa papegojor där, det var häftigt. Jag vill ha en. Någon gång i mitt liv. Vi käkade också lunch där och det blev pizza igen.
Senare på eftermiddagen när vi var tillbaka i Puerto tog vi det mest lugnt. Man började väl bli medveten om att resan snart skulle vara slut.
På kvällen gick vi ut och åt på restaurang, det blev skaldjurspaella. Godaste mat jag ätit på länge och jag tror Henke tyckte om det också. Efter att vi ätit gick vi till det italienska stället och drack mojitos. Jag prövade också att dricka en cannabis-mojito. Var lagom spännande. Efter det hamnade vi på lite olika ställen och jag blev skapligt full med tanke på att jag inte har druckit så där på länge.



Lördag:
Jag vaknade upp och mådde skapligt konstigt, var inte direkt bakis men konstigt mådde jag. Så var det i rätt många timmar och jag lyckades inte göra mycket vettigt. När jag piggnat till på eftermiddagen så gick vi runt och köpte lite presenter/julklappar till en del folk. Vi får hoppas att de blir nöjda. Hah.
På kvällen åt vi på samma ställe som på fredagen, men den här gången blev det kanin i samojero(tror jag)sås. Var gott iallafall.
Efter vi ätit gick vi till hotellet ett tag och sen gick vi på kasino! Det var häftigt. Jag hade riktigt mycket tur ett tag också. Hah.
Efter det var det bara att gå tillbaka till hotellet, packa och sova. Blä

Söndag:
Frukost sedan hemresa. Jag blir bitter bara av att tänka på det.


Hursom, resan var riktigt bra och värd vartenda öre!

Inga kommentarer: